Friday, July 31, 2009

Akhir el julio hari ni

mowning!


hari ni aku kena panggil keje daa~ bos besar AGM sudah panggil daa~ "sesape xde demam tu kena keje" AGM. huh! aku baru nak merasai cuti pree dengan ikhlas tulus. seb baik aku tak cabut balik kampung semalam. kalo tak, naya aku. hohoho. aku kamceng ngan drebar bas transnasional balik kampung. semalam call dia. "bas ada kosong lagi tak?" "xde la dik,penuh sampai ke tangga ni". last minit plan nak balik mmg tak dapek la nak nolong eh tuk dapat tiket bas yang sempurna. aku tak balik kampung lagi weekend ni..hurmmm..

berikutan h1n1 ni.. company aku sedang berjaga-jaga sebenarnya. HR dapat tahu je sape yg demam n berkait rapat ngan si demam. terus HR call then suh balik. semalam aku berjaya menjadi suri rumah sepenuh masa. membasuh, menyapu, menyidai, tgk astro, gosip²..ehee. hari rabu hari tu aku pergi klinik kerajaan. konon² nak check kesihatan. hosmet pun pergi gak. lima orang ke semuanya.. pe jadi? huru-hara la klinik dengan adanya kami-kami ni..hahaha. aku pergi pakai selipar jepun warna hijau daun pisang+baju kaler biru. ngam kan? hahaha.. rumah ngan klinik kerajaan tu leh kira jaraknya ngan hanya 30 langkah bersamaan langkah kaki ku yang sopan ini.

Kesimpulannya di sini, berita utama semalam menyatakan sesiapa yang antibodi kuat mana pun leh gak kena virus h1n1 itu. mari kita sama-sama berjaga-jaga. tapi aku hairan la. semalam kenapa banyak nyamuk ek...?


6 comments:

  1. wah! semua kena alert.. demam terus kena g check..
    kat melaka kes yang meninggal tu. sbb lambat g check..

    ReplyDelete
  2. banyak nyamuk sbb ko tak mandi..

    ReplyDelete
  3. bnyk nyamok la...sebab lu kan darah manis mcm gula kapas

    hahahha nyamok suker wei!

    ahhahahhah

    ReplyDelete
  4. tedi,
    tu la..company wa sayang sume staff² depa..takut nnt rugi..hahaha

    arabella,
    uis...aku mandi tau..siap berenang² lagi dalam bilik air tu..hahaha

    yanie,
    erk..lu jgn ar mcm tu cakap wei..patut la wa je asyik kena giget je..

    ReplyDelete
  5. kalu manis kena urung semut.. ni darah banyak lemak ni... yg pesen nyamuk suka..

    ReplyDelete
  6. paiseh,
    banyak ar lu punya pedoman..heh

    ReplyDelete