Tuesday, April 20, 2010

Jomlah naik kereta aku drive ni..ehee

hye u oll. hari ni aku nak jawab soalan yang telah di-tag oleh dhamira. memandangkan sedikit pun aku tak bercerita pasal pengalaman aku memandu kereta. kali ni aku cerita k. dah ready u oll? eceh! huhuhu..

Adakah anda mempunyai lesen memandu?
owh! ada dah. aku ambil lesen kat batu pahat dulu.. pas keje je aku dah ready dah tunggu pak sarip ambil aku kat rumah. hari-hari aku belajar memandu. masa tu aku kerja di batu pahat sana. sebab tu aku ambil lesen di sana.

Bilakah anda mengambil lesen memandu?
tahun 2008. masa tu aku takde blog lagi. dua ploh lima bulan sebelas ni genaplah dua tahun lesen P aku. ehee..

Berapa lamakah pengalaman memandu anda?
err..lama dah. hari-hari aku pergi keje bawa kereta. huhuhu..sila jangan merusuh. yela yela..aku tipu. masa aku belajar memandu sebab nak dapat lesen kereta je aku drive. pastu aku tak bawa dah. sebab aku tak punya kereta. wuwuwuwu sedih! kalau aku balik kampung ayah akan cuba ajar aku memandu untuk memperkukuhkan cara pemanduan aku. ape lagi, persona ayah la jadi mangsa. mesti ayah kecut perutkan tengok aku bawa kereta ayah. takut kemek remuk tercalar. hahaha..

Pengalaman pahit ketika memandu?
nak tahu jugak ke? alaa..malu la..huhuhu
memandangkan aku jarang memandu. so, aku pilih pengalaman pahit masa memandu ialah bila enjin mati dan nyaris nyaris nak langgar kereta orang(masa tu aku drive guna kereta ida pulak tu,roommate). huhuhu. mula la aku trauma kejap. hik3. ye la..mana tak nyer..aku drive pakai kereta orang tu..kang dua-dua kereta aku kena tanggung. kang canggung aku! hehehe..

Pengalaman manis?
masa belajar memandu ngan ayah. manisnya bila aku rasa aku dah boleh bawa ayah jalan jalan keliling kampung. huhuhu.. ibu taknak naik lagi sebab ibu takut aku bawa kereta. uhukz! takpe lah ibu, kaklong faham. ibu tu penakut bila kaklong drift kan? ekekeke.. tunggulah bila kaklong dah pro nanti. nak ke mana ibu, kaklong boleh bawakan. ehee..

3 tabiat ketika memandu?
1. gelabah
2. malas nak tukar gear
3. cepat bosan

3 pantang time memandu bila?
1. bila orang hon aku. apsal hon aku? tak nampak ke stiker 'P' tu? aku kan baru belajar..cis.
2. bila jalan berlekuk-lekuk aku lalu. tah pape tah jalan tu. buat aku risau je masa memandu kereta. huhuhu.
3. bila orang tak leh nak bertolak ansur ngan aku di jalanraya. takpe takpe. ada ubi ada bas..

tag pada pemegang lesen kereta
1. jo
2. ezam
3. paiseh
4. tedi
5. vee violet
6. tasek merah
7. my followers yang lain. buatlah! =)


p/s: ada sape-sape yang berani naik kereta bila aku memandu? miahaha..

11 comments:

  1. nanti vee try naik kete dengan liliyuli eh... :)

    ReplyDelete
  2. vee,
    hehehe..ok. sy tak vee tu..buat ye.ehee

    hanie,
    jangan perasan k..tu nombor tujuh tu..ko la tu..buat eh..huhuhu

    ReplyDelete
  3. caner la plak kolo drber keter takmo tukor gear ek????????

    hahahahaha.....entry sok org buat kay...

    ReplyDelete
  4. ekekkeek.. aku pun ada ke.. aduhai!

    ReplyDelete
  5. ezam,
    hehehe..tu ayat tersurat untuk memiliki kereta auto nanti..

    ok..jgn lupa ye..

    tedi,
    kena la..sebagai hadiah..hehehe..buat eh.

    ReplyDelete
  6. datang amek cek ngn teksi je la..was2 nak naik ngn makcik..kah3

    ReplyDelete
  7. meh gua ajar cara belasah brader2 tekan hon tak tentu hala~

    eh.. tadek pun nama gua..hanif karim
    mcmana nih..?
    kire setel sini je la ye~

    ReplyDelete
  8. sha,
    hahaha..nanti jo amek ko lah..jo terer bawa kereta..

    paiseh,
    buatlah...kata nak sangat buat tag..huhuhu

    ReplyDelete
  9. lili, kalau ai jawab tak ikut undang2 bulih...? ha ha.


    .

    ReplyDelete
  10. tasekM,
    xpe. janji akak buat.. eh, bila nak jumpa ni? huhuhu..

    ReplyDelete