Monday, May 11, 2009

Semua pasal perempuan

1. Pastikan jantina anda ialah PEREMPUAN
Ye! LILIYULI tu perempuan lah

2. Copy badge sebagai award anda


3. Nyata 7 sebab kenapa anda bangga menjadi perempuan
  1. leh make-up. make-up itu seni. kalau nak pergi kerja tu hari-hari dok mewarna muka. lipstik je sudah. kalau aku terlebih rajin aku make-up ala² opera cina.
  2. tiap² bulan mesti nak ada bulan mengambang. kalau tak de tu bagi yang bujang dah risau² dah. yang pas kawen tu kalau takde bulan mengambang leh lagi senyum² bangga. senyum ada makna.
  3. leh pakai kasut tumit tinggi. lelaki takde pun kasut tumit tinggi kan.. aku jarang skali pakai kasut tumit tinggi. penat tau tak. haih!
  4. leh pakai baju dalam...kah.kah.kah
  5. leh pakai gelang,rantai dan cincin emas. sekarang jari aku takde cincin. sape nak sarungkan cincin kat jari aku sila buat temujanji.
  6. suara tak segarau lelaki. suara aku ni sedap gak la didengari. lembuttttttt je..
  7. ibu kata perempuan nak kena tahu memasak, kemas rumah dan memacam lagi. tapi aku tahu makan je wei...makan itu best!
4. Pass kan award ini kepada girl-friends anda ok?
aku nak bagi badge award tu je kat incik hosmet. amek n tampal kat blog eh korang.. yang tag tu tak payah buat..dengar cakap kaklong! kah.kah.kah

owh! terlupa lak..tq jane doe kerana bagi award ni.. tau pun ko aku ni jelita macam roti jala.

hah. hah. hah.

16 comments:

  1. yg fakta no. 4 tu..
    mmg xleh blah okeh!
    hahahahahahahaahah

    ReplyDelete
  2. 1. make up membazir duit. baik pegi blanja kawan2 makan.
    2. tiap tiap bulan nak naik angin.
    3. bila terpelecok nak gak bf yang tlg urutkan. ko kan romantik hehe.
    4. pakai je singlet pagoda. same je.
    5. patut la peragut suka ragut perempuan.
    6. hmm..nasib baik suara ko tak mcm iron ladies walopun aku ingat2 lupa suara ko.
    7. dun worry skang byk paste kari kurma etc dah ada dalam pasaran.

    ReplyDelete
  3. gua pun boleh pakai baju dalam..bukan orang tahu..ahaha

    ReplyDelete
  4. ahhh...aku paling tension kalau time bulan ngambang. asyik naik angin jer...
    rasa cam nak jadi laki2 jer...

    ReplyDelete
  5. wa baru nak tulis komen cam hanie tulis...
    hahahaahahaha!

    ReplyDelete
  6. mr.blind..lu pakai size bape?
    hahahahahahahaha!!

    ReplyDelete
  7. bila ko nak pandai masak ni uit...
    masak air tahu tak?
    haahhahha
    kalau tak tahu masak air...nak kena rebus budak nih.....wat yong tau fu...

    ekekekkek

    (^_^)

    ♣♣ Yanie Putrajaya ♣♣

    ReplyDelete
  8. cilakak blind..
    lu try org umah lu punye ke..???

    hahahahahaa....!!

    ReplyDelete
  9. arabella,
    salah ke ape yg aku cakap? betul la kan..hahaha!

    misz.hanie,
    aku rasa mcm tak nak pakai dah la...muak aku. hahahaha!!

    husni,
    1.bukan hari² pun nak kena beli.
    2.aku cool je hari ni..hahaha
    3.kalau terpelecok..aku nak dukung terus..hahaha
    4.tak sama ok! singlet pagoda tak kalerful..hahaha
    5.dah emas untuk pompuan je..
    6.sampai hati tak ingat suara aku walaupun aku cakap ngan ko hanya sekali..hahahaa
    7.owh! ok²..buku resepi pun byk gak..huhuhu

    ReplyDelete
  10. mrblind,
    penuh tak? kaler pe wei? hahahaa!

    sayanghasni@yus,
    cool la kak yus mcm saya..ekeke

    ierma,
    betul la kan...lelaki tak pakai la..melainkan mrblind...hahaha!

    sharamli,
    make-up itu seni...best la kot..huhuhu

    misz.hanie,
    size bini dia la wei...sah! hahaha

    yanie,
    nanti pandai la..don wori..cita² aku nak jadi chef la..ekeke

    paiseh,
    biar la dia..dia ada bini..mesti la kena share²...hahaha

    ReplyDelete
  11. baek xyah jd kaklong weh kalo reti mkn je..keskes..sian adik² ko mst asik kne buli je

    btw most welkem.
    tetibe lak tingat kat kate² lan "kdg² kite tepakse menipu utk lihat kawan² bahagia"....hihi..xde kaitan ngan award tu ok ~lalala

    ReplyDelete
  12. jane doe,
    shadap lu! huh! aku men² pun nak siyes..wekk!

    hahaha!! hampeh lu.. tetiba wa rindu lak ngan ayat bunga² incik ecece itu..hahaha!

    ReplyDelete
  13. boleh pakai baju dalam. adesss..

    ReplyDelete
  14. farhanalicious,
    wa terer pakai...hahaha!

    ReplyDelete