Tuesday, May 19, 2009

Bola getah

Malam² selalunya aktiviti keluarga banyak dihabis masa dengan layan tivi je sampai jam 12. aku siap² ambil tempat yang rasa paling selesa ngan duduk di kerusi. selalunya kalau aku tengok tivi memang kusyuk. tapi aku kalah kat Fadhil. Fadhil lagi kusyuk kalau tengok otomen. tak berkelip beb!

Syafiq start baling² bola getah kat dinding. bola tu kira² sebesar buah oren. sindrom ape tah dia ni baling² bola kat dinding pas tu sambut malam² gini. bersebelahan ngan aku lak tu. berulang-ulang. baling-sambut-baling-sambut. aku sound siap² kat Syafiq sebab aku rasa-rasa macam tak selamat je. "jgn la baling²!!! kena kaklong kang siap kamu!" aku sound. "tak kena punya!" Syafiq menjawab dengan konfiden sambil menyengih.

tuing!

sebijik kena bola tu kat kepala aku. tak sampai beberapa minit pas aku sound garang tadi. kuang ajo lu budak. aku kejar adik aku tu sampai dapat. rasakan penampar laju-laju aku. baru fair..

14 comments:

  1. syafiq masuk ospital ke?
    kene tibai dgn alien...

    ReplyDelete
  2. jo,
    oit! oit! wa xde mata banyak mcm alien okey..hahaha!

    ReplyDelete
  3. malang t0l syafiq dpt kakak mcm ni....

    p/s:syafiq ensem x?

    ReplyDelete
  4. pehh...garang gile kakak dia nih...
    nk kene antor kursus sivik nih..
    hahahahahaahahha

    ReplyDelete
  5. ceh..dengan adik pun nak berkira ke?

    ReplyDelete
  6. sharamli,
    dia dah mencabar wa..kalau tak wa bersopan je..huhuhu

    misz.hanie,
    mcm tu la tunjuk kasih sayang sebagai kakak okey..hahaha

    mrblind,
    bola tu kena kepala wa ok...kalau kena kepala kucing takpe gak..

    ReplyDelete
  7. ish.... kaklong2.... ganas gile....

    ReplyDelete
  8. Bola getah ok lagi jangan bola-bola api!!!hahahha

    ReplyDelete
  9. kl bola2 api..
    ade pulak la org pakai rambut palsu 24 jam
    hahahaahahaha!!
    bulu kening pn leh terbakar tu.. :P :P

    ReplyDelete
  10. dik...
    lain kali jangan baling bola getah...
    baling bola lisut yg keras tu kat kak long ko

    aahhahah...baru merasa akak ko kembong PP 2 minggu....kekekkek

    (^_^)

    ♣♣ Yanie Putrajaya ♣♣

    ReplyDelete
  11. datopadukamasri,
    tak ganas la tu..ne de bawa parang..huhu

    arabella,
    ok lagi ko cakap? kepala aku jadi pusing kejap tau..aku jugak yg tanggung sendiri..uhuk

    misz.hanie,
    bukan bulu kening je..bulu² lain pun gak..wakaka

    yanie,
    shadap u! hahaha..

    ReplyDelete
  12. bunyik "tuing"??
    macam kene kat tiang besi pulak...
    dasyat kakak die.. robotcop rupe nyer..

    ReplyDelete
  13. ngan adik lu berani laaa...

    ReplyDelete
  14. sutramaya,
    huahuahua..kepala aku keras tau dak? hahaha

    apei,
    huhuhu..dulu dia kecik lagi..skrg dah besar dah. dah form 4 dah..

    ReplyDelete