Saturday, July 3, 2010

DIET~

sejak akhir-akhir ini feeling makan macam tak makan seminggu aku semakin merosot. puasa ganti tak juga habis cepat. panahan mahu menahan makan banyak masih kuat. aku harus guna sebaik mungkin kata-kata aku di facebook iaitu DIET~

nasi aku suap hanya sedikit. kuantiti lauk sayur yang banyak diperlukan sehabis mungkin. jika sebelum ini sayur hanya sekali telan untuk buat cukup syarat sudah memadai. tapi tidak sekarang kerana hanya satu perkataan aku mahu DIET~

dalam pemakanan yang seimbang aku ini. tidak lupa kepada zat protien yang dikasihi. jika sebelum ini ayam, esok ayam lusa ayam tulat ayam. kini, seminggu sekali je kunyah ayam. ini semua kerana DIET~

kenapa bila aku sebut aku menahan makan banyak. orang semacam tak percaya? kenapa? aku tak mahu 47 la..aku mahu 45 la. sekian saja entry kali ini kerana aku DIET~

18 comments:

  1. uish..47 tu da ringan la..(--")

    jgn lupa byk kan bsukan kluarkan peluh+toksin

    ReplyDelete
  2. 2 kilo je tu, u can do it :)

    ReplyDelete
  3. KEHKEH. i support u lyn iolet!

    ReplyDelete
  4. embun,
    oh! terima kasih terima kasih~

    duniamuabstrak,
    hehehe..fyi, saya tak la setinggi mana..

    mr noble,
    wahh! tenkiu tenkiu~

    ezam,
    diet la dulu kot...hehehe

    kuwe,
    auw!! tenkiu yu..hikhikhik

    ReplyDelete
  5. ada satu kekdah diet ni. diet kabohidrat. cuba ko google tengok macam mana..

    ReplyDelete
  6. jo,
    ko nak aku diet kabohidrat ke?

    ReplyDelete
  7. selamat berjaya berDIET!
    gyahahahahahah~

    ReplyDelete
  8. selamat mendietkan diri...hehe

    ReplyDelete
  9. tak yah kurus lagi lah. yu dh kurus la yang...

    :)


    .

    ReplyDelete
  10. hellioz,
    gyawahwahwah~

    edy,
    okey...selamat berdiet kpd saya...hehehe

    linglung,
    TQ der~

    tasekM,
    tapi kak...pipi saya ni dah kembong dah ni...huhuhu

    ReplyDelete
  11. liliy boleh, jom kita sama2 diet...cewahh...

    ReplyDelete
  12. 47? kira orait la tu. kasi seimbang dgn tinggi. eh, tinggi lu berapa? huhu

    ReplyDelete
  13. cactus,
    jom! jgn peduli kata orang..hehehe

    ReplyDelete
  14. lolly,
    lolly badan dah lawa memang x payah diet lah~

    ReplyDelete