Tuesday, December 6, 2011

Liliyuli sudah pergi kursus kahwen ^_^

hai..apa khabar semua? ^_^

kejap je dah bulan 12 kan?

cepatnyerrrrrrrrr... -_-#

tahun depan aku plan nak kawen sebab aku sudah pergi kursus kawen pada 3-4/12/2011. hehehe

macam mana boleh terjebak dengan kursus alam perkahwinan tu? huahuahua.. gelfren adik la yang ajak. berani sungguh dia mengajak aku melalui ruangan chat di fesbuk. dia berdua dah plan nak pergi kursus kawen rupanya dalam diam-diam.

ke esokkan harinya, baru la aku reply kata nak join sama mereka. kenapa esok hari? sebab aku ego. ego seorang kakak. kahkahkah!

bila di fikir-fikirkan semula. join je la kann..ape salahnya. ilmu tu. ada juga geng. kawan-kawan lain semua dah pergi kursus tu. sebab dah fikir masak-masak la aku reply kata nak join.

alamak!! lupa nak tangkap gambar untuk kenangan di hari tua nanti. leh cerita kat anak cucu.. hehehe

ustaz kat kursus kawen tu pesan:

1. berkahwinlah kerana Allah SWT bukan kerana nafsu semata-mata.
2. bila sudah bersedia berkahwin haruslah memikul tanggungjawab
3. selalulah membaca Al-Quran
4. bertolak ansur
5. jadi macam omputeh, semakin tua semakin sayang
6. berhiaslah untuk suami bukan orang lain
7. cari ilmu rumah tangga bahagia
8. jaga kesihatan
9. jangan tinggal solat
10. isteri kena jaga perut suami, kena masak bagi suami makan.
dan banyak lagi lah.

sesiapa yang belum pergi lagi tu. cepat-cepat la pergi. best!!

2 comments: